top of page
6. Vitaliteit.jpg

De vitaliteitskalender

De meeste mensen weten hoe belangrijk het is om gezond te leven: genoeg te bewegen, gezond te eten en mentaal in balans te zijn. Maar voor velen voelt werken aan gezondheid als een grote uitdaging of vervelende verplichting. Terwijl je met kleine veranderingen al veel kunt bereiken. Dit programma laat zien hoe je gezonde gewoontes op een leuke manier in je dagelijks leven brengt.

 

Een gezonde leefstijl heeft een grote invloed op hoe iemand zich voelt en gedraagt. Gezonde mensen zijn productiever, veerkrachtiger en gelukkiger. Daarnaast voorkomt een gezonde leefstijl veel aandoeningen, welvaartsziektes en andere lichamelijke en geestelijke klachten.

 

Het probleem is dat stappen richting een gezondere leefstijl vaak als groot of vervelend worden ervaren, en weer iets wat je ‘moet doen’. Terwijl gezond prima hand in hand kan gaan met lekker en leuk.  Het belangrijkste is dat iedereen zijn of haar eigen manier vindt om gezond te leven. Sommige mensen sporten graag meerdere keren per week, maar mensen die daar niks voor voelen kunnen prima op andere manieren aan hun beweging komen. En je hoeft echt geen ‘foodie’ te zijn om gezond en lekker eten te bereiden.

 

Maar zoals Plato al schreef: “Laat niemand u overhalen zijn lichaam te genezen, als hij u niet eerst gevraagd heeft zijn ziel te genezen.” Ook voor je geest kan je met dagelijkse, korte momenten heel veel bereiken: door af en toe stil te staan bij het hier en nu, door contact aan te halen met dierbaren, of door na te denken over welke doelen belangrijk voor jou zijn.

 

Deze Tinytask kalender geeft met korte opdrachten concrete handvatten om stappen te zetten naar een gezondere leefstijl. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met huisartsen en andere zorgverleners uit de regio Utrecht. Deelnemers ervaren de opdrachten als leuk, verrassend en gemakkelijk en geven aan dat de opdrachten een positieve impact hebben op de rest van de dag.

Lichaam.png
bewustzijn.png
samendoen.png
toewijding.png

Ben je geïnteresseerd om deze kalender in te zetten in jouw organisatie? Neem vandaag contact met ons op voor de mogelijkheden.

bottom of page