top of page

Thema's

Tinytask heeft acht thema’s die ieder een uniek doel en methode hebben. Wat alle thema’s gemeen hebben zijn de leuke opdrachten en inzichtelijke reflectiemomenten. In elke kalender zitten vier thema’s.

Lichaam.png

Een gezond lichaam is essentieel voor een gezonde geest. Dit thema geeft opdrachten om op een leuke manier bezig te zijn met gezond eten, dagelijks bewegen en een gebalanceerd slaapritme.

bewustzijn.png

Het beste recept tegen gejaagdheid is bewustzijn van het huidige moment. In dit thema ga je aan de slag met oefeningen die vragen om iets met rust en geduld te doen, los te koppelen van de hectiek van alledag, en met een open blik en aandacht de wereld tot je te laten komen.

samendoen.png
toewijding.png

Weinig factoren zijn zo bepalend voor gezondheid en geluk als sociaal contact. Dit thema reikt ideeën aan om nieuwe contacten op te doen en bestaande relaties te verdiepen.

Zingewing.png

Dromen bereik je door concrete doelen te stellen en kleine stappen in de juiste richting te blijven nemen. Dit thema spoort mensen aan na te denken over hun doelen en de weg naar die doelen concreet te maken.

waarderen.png

Iedereen moet zelf ontdekken wat het leven voor hem of haar de moeite waard maakt. Maar mensen kunnen geholpen worden bij deze zoektocht. Dit thema geeft de opdracht om je talenten te verkennen, te reflecteren op je persoonlijke waarden, en te ontdekken wat jou inspireert.

ontdekken.png

Er zijn recent veel heilzame effecten ontdekt over ‘savoring’, het stilstaan bij de positieve dingen van het leven. In dit thema gaan deelnemers aan de slag met opdrachten om dankbaar te zijn voor mooie momenten, deze her te beleven, en vooruit te kijken naar de mooie dingen die gaan komen.

verfraaien.png

Ontdekken is een vaardigheid die iedereen als kind leert, maar velen als volwassene helaas kwijtraken. Ontdekken stimuleert creativiteit, openheid en positieve emoties. Dit thema laat zien hoe je een speelse instelling in elk facet van je dagelijks leven kan brengen.

De schoonheid van onze omgeving heeft een grote impact op ons mentale welzijn en geluk. Heel vaak hebben we hier zelf invloed op. Dit thema geeft praktische ideeën over hoe je je omgeving mooier kunt maken, in de letterlijke zin, maar ook door orde en structuur aan te brengen.

bottom of page