Ons verhaal

Tinytask werd in 2010 ontwikkeld aan de TU Delft door Prof. dr. Pieter Desmet en toenmalig student Hans Ruitenberg, waarbij ze gebruik maakten van recente inzichten uit Positieve psychologie en Design thinking. Het doel van het project was om de abstracte lessen van het wetenschappelijk onderzoek naar geluk om te zetten naar iets wat iedereen zou kunnen toepassen in hun dagelijks leven. Het resultaat was Tinytask, een systeem van sleutelhangers met verrassende en leuke opdrachten die gemakkelijk tussendoor gedaan kunnen worden.

Bewezen effect
In 2016 publiceerde Desmet en Sääksjärvi een studie waarin ze deelnemers zes weken lang dagelijks een Tinytask lieten doen. Deze groep scoorde na een aantal weken significant hoger op geluk (Satisfaction with life) dan de controlegroep. Bovendien bleek de fysieke vorm van Tinytask beter te werken dan dezelfde opdrachten op papier, die aan de tweede controlegroep waren gegeven.



Verdere ontwikkeling
Emotion Studio ontwikkelt Tinytask verder. Daarbij zoeken we voortdurend samenwerking met andere professionals en experts. Zo zijn onze programma’s voor de zorg ontwikkeld in samenwerking met artsen en andere zorgverleners uit Midden-Nederland. Voor onze organisatieprogramma’s hebben we samengewerkt met HR-experts en loopbaancoaches.

De huidige programma’s zijn getest in een groot aantal projecten. Tinytask is ingezet bij medewerkers van verpleeghuizen, Unilever en de Belastingdienst. Daarnaast heeft Emotion Studio de diensten ontwikkeld om Tinytask in organisaties te laten landen en blijven ze onderzoek doen naar de effectiviteit.
De Tinytask-formule
De Tinytask-opdrachten worden beschreven met een paar korte zinnen. Daardoor lijken ze bedrieglijk eenvoudig. Maar er zit enorm veel denk- en testwerk in elke opdracht. Onze Tinytask-formule waarborgt de kwaliteit van iedere opdracht.
De formule luidt FEST en staat (in het Engels) voor:


Fun - elke opdracht moet leuk zijn om te doen, je moet er meteen zin in krijgen
Experiential - het moet iets zijn om te doen of mee te maken


Spark - er moet iets bijzonders in zitten: een verrassing, spanningsboog of inzicht
Tiny - de opdracht moet klein zijn en iets wat je op elk moment zou kunnen doen
We ontwikkelen en testen continu nieuwe opdrachten voor onze Tinytask-programma’s. Heb je hier vragen of ideeën over? Neem dan contact met ons op.