top of page

TinyTask in de zorg

In onze samenwerking met artsen en andere zorgverleners hebben we gezien dat het stimuleren van gezonde leefstijl steeds belangrijker wordt. Klachten voorkomen is in de meeste gevallen prettiger en effectiever dan genezen. Zorgverleners proberen daarom zo vroeg mogelijk met cliënten te praten over gezond gedrag. We zien in de praktijk dat het vaak lastig is om dat gesprek aan te gaan. Patiënten en cliënten verwachten dat de taak van de zorgprofessional is om hun problemen op te lossen – niet om hen de les te lezen. De meeste zorgverleners vinden het niet fijn om ‘met het vingertje te wijzen’, en zoeken naar positievere manieren om het gesprek aan te gaan.

20.png
4. optie 1.png

Tinytask is hiervoor een uitstekend middel. Voor cliënten is het een klein cadeautje waarmee ze direct aan de slag kunnen. In plaats van een heleboel informatie krijgen ze leuke, dagelijkse opdrachten. Bovendien kunnen zorgverleners tijdens en na het programma alsnog het gesprek over leefstijlverandering aangaan door cliënten te vragen naar hun ervaringen met Tinytask.

20 nieuw.jpg

Naast de kalender bieden we diensten en middelen aan die helpen Tinytask succesvol in te zetten. Zo kunnen we helpen het programma in jullie praktijk bekend te maken door middel van posters of een nieuwsbrief. Ook kan een van onze trainers op jullie praktijk langskomen voor gespreksoefeningen en een korte training in het gebruik van Tinytask.

In samenwerking met een groep zorgprofessionals uit Midden-Nederland hebben we de afgelopen jaren Tinytask-programma’s ontwikkeld en getest. Hierin hebben huisartsen, verloskundigen, diëtisten en therapeuten Tinytask een jaar lang aangeboden aan de cliënten in hun praktijk. De cliënten bestonden uit alle lagen van de bevolking. Alle groepen waren enthousiast over de positieve en toegankelijke aanpak van het programma.

bottom of page