top of page
8. calm mind.jpg

De balanskalender

De maatschappij vraagt steeds meer van ons. Veel mensen hebben een zware baan, een druk gezinsleven, of allebei. Problemen als stress en slaaptekort liggen op de loer. Dit kan voorkomen worden door korte rust- en reflectiemomenten in te bouwen. Dit programma biedt dagelijkse oefeningen om te helpen om te gaan met doelen en verwachtingen, bewust te leven en mentaal veerkrachtig te zijn.

 

Mensen hebben hoge verwachtingen en willen excelleren in hun werk, en in hun privéleven als partner, ouder of vriend. Deze torenhoge verwachtingen in combinatie met het altijd bereikbaar moeten zijn en een overmaat aan prikkels, leiden er soms toe dat psychologische en fysieke grenzen worden overschreden. Volgens cijfers van TNO en CBS hadden in 2018 bijna 1.3 miljoen Nederlandse werknemers last van burn-outklachten als vermoeidheid en lichamelijke uitputting, prikkelbaarheid, concentratieproblemen, emotioneel labiel, piekeren en gejaagdheid, met een slechtere nachtrust, slechtere prestaties op werk en lichamelijke klachten als gevolg.

 

Om mentale en fysieke stress de baas te zijn, is het belangrijk om te leren hoe een goede balans te vinden, prioriteiten te stellen en te ontspannen, om op deze manier controle over je leven te krijgen. Dit programma kan hierbij helpen. 

 

Deze kalender is gebaseerd op mindfulness technieken en geeft eenvoudige opdrachten om je te helpen bij het ontwikkelen van een persoonlijke doel en visie. De kalender bevat onder andere ontspanningsoefeningen en tips voor een gebalanceerd dieet dat eenvoudig geïntegreerd kan worden in het dagelijks leven.

bewustzijn.png
Lichaam.png
waarderen.png
Zingewing.png

Ben je geïnteresseerd om deze kalender in te zetten in jouw organisatie? Neem vandaag contact met ons op voor de mogelijkheden.

bottom of page